• DSC00891.JPG
  • DSC00938.JPG
  • IMG_2502.JPG
  • IMG_3604.JPG
  • Picture10 015.jpg
  • Picture10043.jpg
  • SAM_4575.JPG
  • SAM_4611.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе

Обл. Софийска

Бул. „Александър Стамболийски” № 9

       Тел. 0720 62234

        cdg_zvunche@abv.bg

ЦДГ ,,ЗВЪНЧЕ‘‘ ОТПРАЗНУВА СВОЯ 40-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

. Публикувана в „Ето ни и таз година, в любимата детска градина“

IMG 6322

На 15 май 2014 година колективът на ЦДГ ,,Звънче‘‘ отпразнува 40 години от основаването на детската градина. Сцената в Големия салон на НЧ ,,Тодор Пеев-1871‘‘ приличаше на място от приказките. И всичко това благодарение на целия колектив на ЦДГ ,,Звънче‘‘, които видимо бяха положили не само усилия, но и много любов в организирането на това наистина блестящо тържество. Празникът предизвика истинско вълнение и приятни емоции сред всички присъстващи в залата – гости, родители, учители дори и сред самите деца. Чаровните и талантливи дечица, красивите тоалети, сценичният декор, хубавите думи и музика и не на последно място старанието на целия колектив на детската град

ина и помощта на родителите бяха причината рожденият ден да се превърне в един грандиозен празник.

Празничната програма откри Директора на ЦДГ ,,Звънче‘‘ – Цветелина Маринова, която поздрави всички гости в залата за оказаното уважение. На тържеството присъстваха: Росица Христова – заместник-кмет на Община Етрополе, Христо Андреев – председател на Общински съвет-Етрополе и експерт в РИО-София регион. Специални благодарности г-жа Маринова отправи към целия колектив на учебното заведение за ежедневните грижи и внимание, които те полагат за децата; към Общината за съдействието, което оказва; към всички родители; към фирмите, оказали подкрепа за организирането на хубавия празник, а това са: ЕТ „ПИВ 63 – Петко Вълков”, РПК-гр. Етрополе, „Аскания Кастинг” ООД, „М Моторс”, „Йотов 2000 – Йото Йотов”, ЕТ „Росто – Стоян Христов”, „Елаците МЕД” АД, „Геотехмин” АД.

Поздравителни адреси бяха получени от всички учебни заведения на територията на Община Етрополе.

Празничната програма, която продължи близо час и половина зареди цялата публика с много приятни емоции, весело настроение и гордост, че в нашия град има толкова талантливи деца, което трябва да ни радва, защото те са нашето бъдещето. По време на програмата видяхме любими приказни герои като: Снежанка и седемте джуджета, Пипи Дългото чорапче, Малкият оловен войник, горски животинки и цветенца. Голям интерес предизвикаха изпълненията на ,,Малките гвардейци‘‘, Детския духов оркестър и чаровните малки мажоретки, които се представиха блестящо, както и грациозните изпълнения на Виенски валс. Не може и без българския народен танц, с който децата показаха, че са истински българчета. Освен танците малчуганите показаха, че са изключително добри и в спорта, като представиха оригинална гимнастическа композиция.

На края на концертната програма поздравителни адреси бяха прочетени от името на Кмета на Община Етрополе – инж. Богомил Георгиев и началник на РИО – София регион г-жа Мила Манчева, с пожелания към целия колектив за крепко здраве, щастие, професионални успехи, като продължават и за в бъдеще да работят със същия нестихващ ентусиазъм и търпение. По случай рождения ден, от името на Община Етрополе детската градина получи проектор, който ще улесни работата с децата, както и красива кошница с цветя.

Финални думи по случай 40-годишния юбилей каза бившият директор на детската градина – г-жа Николина Червенякова, която поздрави настоящото ръководство, както и целия екип за усърдната работа, грижите и любовта, която полагат, за да се чувстват децата обичани и за да продължава детската градина да работи така успешно през всички тези години.

Строителството на детската градина започва през 1972 година, като за нейното по-скорошно завършване бива организирано широко обществено движение. И така през 1974 година е открита новата детска градина, в присъствието на гости и делегация от Унгария. В продължение на 39 години детска градина ,,Сашка‘‘ приема, възпитава и изпраща малките деца, които да станат достойни граждани. От 2013 година детската градина носи звънливото има ,,Звънче‘‘, като и днес продължава да полага същите грижи и любов към най-малките.