• DSC00891.JPG
  • DSC00938.JPG
  • IMG_2502.JPG
  • IMG_3604.JPG
  • Picture10 015.jpg
  • Picture10043.jpg
  • SAM_4575.JPG
  • SAM_4611.JPG

КОНТАКТИ

Адрес: гр.Етрополе

Обл. Софийска

Бул. „Александър Стамболийски” № 9

       Тел. 0720 62234

        cdg_zvunche@abv.bg

ДЕЦАТА ОТ ЦДГ ,,ЗВЪНЧЕ‘‘ ОТ МЪНИЧКИ ЗНАЯТ КОЛКО ЦЕННО Е СЕМЕЙСТВОТО

. Публикувана в „Ето ни и таз година, в любимата детска градина“

1
На 21 ноември дечицата от 2-ра група на ЦДГ ,,Звънче‘‘
, като едно голямо семейство, отпразнуваха Деня на християнското семейство с мило тържество. По време на празника децата показаха, че вече знаят колко е важно семейството за всеки един човек, че на него можеш да разчиташ в хубави и лоши моменти и там човек винаги може да намери утеха и спокойствие. За случая, те и техните възпитатели бяха подготвили всели песнички и стихотворения, чието послание бе да бъдем добри и да правим добро, за да променим света около нас. Малчуганите демонстрираха още, че добре познават трите вълшебни думички - ,,благодаря‘‘, ,,заповядай‘‘ и ,,извинявай‘‘ и знаят, че с тях човек може да постигне чудеса. От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци и усвояват важни знания за света.

На веселото и поучително тържество на ЦДГ ,,Звънче‘‘ присъстваха и родителите на децата, които взеха участие в програмата, като им показаха колко много са научили до момента. Със сърдечното празненство дечицата изказаха благодарност към своите родители за това, че се грижат за тях и ги възпитават в любов и добродетелност.

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Този ден е повод да се замислим, да отворим душите и сърцата си за добротата, за да бъдем благословени – ние, домът ни, семейството ни.

Според Светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога. Денят става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата; символ на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът й - праведният Йосиф.

21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас.